Vem är vi?

Visby Allmänna idrottsklubb

Visby AIK som har funnits till i 94 år bildades formellt den 17 november 1929.

Föreningen anser att fysisk aktivitet är väsentligt för att upprätthålla god hälsa och välmående och arbetar för att ge förutsättningar för individer i alla åldrar och förmågor.

Visby AIK är en mångårig ideell förening som sedan många år varit en integrerad del av samhället. Föreningen har en rik historia av framgångar inom ett brett utbud av sporter, inklusive bandy, boxning, ishockey, bordtennis, brottning, friidrott, orientering, tyngdlyftning, basket, handboll och skidåkning.

Förutom att driva en idrottsanläggning i Traume driver Visby AIK också Traume vandrarhem som är öppet för alla som vill sova sött.

Visby AIK gåfotboll

Visby AIK
Visby AIK logo

Idag har Visby AIK en aktiv fotbollsverksamhet med  ungdomslag, barnlag, gåfotboll, bollkul, A-lag damer och A-lag herrar som spelar i division 4 på ön.

Kvartersligan

Kvartersligan är en fotbollsturnering som hålls av Visby AIK sedan 1979 för klasser emellan förskolan och tredje klass.

Det har dock växt en del sedan det begav sig och varje år deltar det emellan 30 – 35 lag bestående av 450 – 600 barn.

Trots att logistiken blivit enklare med åren krävs det mycket stöd och många ideella insatser varje år.

Kvartersligan är i mångt och mycket precis vad gemenskap handlar om. Alla kan vara med och känna sig inkluderade. Det handlar inte om att vinna. Målen räknas inte och resultatet är sekundärt. Det primära är att ha kul, umgås och lära sig respektera varandra både på och utanför planen. Om vissa av barnen skulle få ett större idrottsintresse av detta så är det bara en stor bonus.

Visby AIK har fostrat en hel del fotbollsspelare genom åren, från Stig Bodin som gick till IF Elfsborg på 1950-talet, Patric Nilsson (som var Gotlands meste landslagsman i fotboll med 33 landskamper), till landslagsanfallaren och senaste fotbollsproffset Alexander Gerndt (FC Thun).

Rulla till toppen